Genel Bilgi

İTÜ ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGAMLARI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
itü logo 3

İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, bilime ve bilimin  evrenselliğine inanan, teknolojinin ülkemizde geliştirilmesi için çalışan,  araştırma odaklı, 23 bölümü ABET'den eş değerlilik alarak eğitimde kalitesini ispatlamış, ve bu nedenlerle Dünyadaki en iyi ilk 500 üniversite içinde yeralan,  bir şehir üniversitesidir.  Türkiye'nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, binalarında, enerji santralleri, haberleşme ağlarında, köylerinde ve kentlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi mühendislerinin ve mimarlarının alın teri ve emeği vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 31000 öğrenci 2280 öğretim üyesi ve 2400 civarında doktora öğrencisi vardır.  Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet üniversitesidir. Bu çerçevede geliştirmiş olduğu 10 adet Çift Diploma Programları ile de ülkemizde lider konumdadır.

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK (SUNY)

SUNY New York Eyaleti  içinde Şehir içinde ve dışlarında yeralan Long Island'dan  Buffalo'ya , Plattsburgh'dan  Binghamton'a kadar geniş  bir alana yayılmış kampüslerden oluşmaktadır.  Bu kampüsleri aşağıdaki linki tıklayarak harita üzerinden  yerleşimlerini öğrenebilirsiniz.  İlgilendiğiniz yerleşkelerin üzerine tıklayarak da  web sayfalarından onlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilisiniz.

suny students 2

​MONTANA STATE UNIVERSITY
montana 2

Montana Eyalet Üniversitesi, 1893 yılında kurulmuş olup Montana’nın en büyük üniversitesidir. İdeal bir üniversite şehri olan 30 000 nüfuslu Bozeman’da yaralan kampus öğrenciler için güvenli ve sıcak bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmaktadır. MSU, 100’ün üzerinde lisans, 60’a yakın yüksek lisans ve doktora programı ile 400’ü 75 ayrı ülkeden uluslararası öğrenci  olmak üzere 12 000 öğrenciye eğitim vermektedir. MSU ulusal üniversiteler arasında ilk 150’de yer almaktadır. Üniversitenin dağlar ve nehirlerle çevrili, doğal güzellikler arasında olması ve dünyaca ünlü Yellowstone Doğal parkının sadece 150 km kuzeyinde yerelması, kampusu özellikle Çevre Bilimleri öğrencileri için doğal bir laboratuar haline getirmektedir. Montana Eyalet Üniversitesiyle ilgili daha detaylı bilgiye www.montana.edu adresinden ulaşılabilir.

SOUTHERN ILLINOIS UNIVERSITY EDWARDSVILLE (SIUE)

Southern Illinois University Edwardsville (SIUE) Mühendislik, İdari bilimler, Temel Bilimler, Sanat ve Toplum Bilimleri, Eğitim, Hemşirelik, Dişçilik ve Eczacılık konularında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi veren bir üniversitedir.  2015 verilerine göre, 14.265 öğrencisi mevcut olup bunların yüzde 54'ü kız, yüzde 46'sı erkektir. SIUE kampüsü Amerika'daki yüzlerce üniversite arasında yapılan sıralamada en güvenli ilk 20 kampüsten biri seçilmiştir. Öğrenci /Öğretim Üyesi  oranı 17/1 dir. Yaklaşık 90.000 üzerinde mezunu vardır. SIUE Kampüsü Southern Illinois University Kampüs sistemlerinin bir parçasıdır ve 3 milyon nüfuslu St. Louis şehir merkezine 25 dakika Chicago'ya 4.5 saat uzaklıktadır. Southern Illinois University Edwardsville ile  ilgili daha detaylı bilgiye www.siue.edu adresinden ulaşılabilir.

siue

NEW JERSEY INSTITUTE OF TECHNOLOGY

njit-eberhardt

İTÜ gibi köklü bir geçmişe sahip olan ve 1881 yılında kurulan NJIT; 136 lisans, 41 master ve 19 doktora programı ile teknolojik bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, Fakülteler ve tüm programlar Orta Amerika Derneği ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Programların her birinin ayrı ayrı akreditasyonu vardır. NJIT, öncü araştırma üniversitelerinden biridir ve yüksek nitelikli mühendis yetiştiren en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. 2015 verilerine göre 11.300 öğrencisi bulunan NJIT, 2013 yılında BuzzFeed tarafından en değerli üniversite seçilmiş, ayrıca US News And World Report'da göre en iyi 19. ulusal üniversite ünvanını almıştır.

Uluslararası Ortak Lisans Programlari ortaklarımızdan SUNY'nin Türkiye ofisinden de çift diploma programları hakkında bilgi alabilirsiniz.

İletişim için: busra.cebeci@suny.edu

web adresi: www.suny.edu.tr